Wat is het Nederlands Film & Acteer Weekend?

Wat is het  Nederlandse Film & Acteer Weekend ( NFAW )

Het Nederlands Film & Acteer Weekend is bedoeld voor deelnemers die willen leren hoe een film tot stand komt,

Tijdens het weekend ( een zaterdag en een zondag ) worden er door professionele mensen diverse workshops gegeven op de verschillende onderdelen. En wordt er een film geproduceerd.

De workshops die gegeven worden zijn workshops voor Camera / Licht & Geluid en Acteren tevens is er een selecte groep die kan helpen met het bewerken van de film.

Op de zaterdag ochtend is iedereen welkom op de daarvoor gekozen locatie. In de morgen zal er een keuze gemaakt worden welk vakgebied je die dag zal gaan beoefenen. Na deze keuze wordt je ingedeeld bij een Team Captain waarmee je de rest van de dag zal doorbrengen. Deze Team Captain kan zo maar iemand zijn van TV of Youtube en ondersteund je bij de taak die je die dag is toebedeeld.

Na dat de indeling in groepen heeft plaats gevonden volgt er op het vak gebied waarvoor je gekozen hebt een workshop.

De drie workshops waaruit gekozen kan worden zijn Camera / Licht & Geluid en Acteren.

Bij de Camera workshop leer je onder het toezicht van professionals hoe een camera werkt, en hoe je met de apparatuur hoort om te gaan. Tevens wordt je voorbereid op de middag waarbij je als camera man dienst gaat doen, Voor de Cameraman posities zijn enkele plekken beschikbaar. Wees dus niet teleur gesteld als je deze keer geen Camera man kan worden.

Bij de Licht workshop leer je onder het toezicht van professionals hoe belangrijk licht nou eigenlijk is, En waarom een geluidsman op de set altijd gevraagd wordt of hij klaar is om te draaien. Er wordt met behulp van simpele middelen uitgelegd hoe je mooie resultaten kan krijgen.

Bij de Acteur workshop leer je onder het toezicht van professionals hoe je acteren in zijn werk gaat, Deze workshop is meestal het drukst, Leer hoe je je moet uitdrukken en welke dingen belangrijk zijn om een goed acteur of actrice te worden.

Na de workshops volgt de lunch,

Na de lunch ga je met je team Captain bezig om de jouw toebedeelde taak uit te voeren, Dit kan dus Filmen zijn of Licht en Geluid of Acteren. De rest van de middag ben je hiermee bezig. In de loop van de avond zal er op een gegeven moment een tijdstip komen dat we klaar zijn. “It’s a wrap” wordt dat in film termen genoemd,  Alle beelden zijn geschoten en nu volgt het belangrijk deel het editen.

Jullie gaan tijdens het editen naar huis om lekker bij te slapen na een drukke dag. In de nacht zal er door een team van professionele editors hard gewerkt worden aan de film. Ze hebben tot de volgende dag om de geschoten beelden netjes te verwerken tot een mooie film. Dit moet klaar zijn voor 15:00 in de middag want in de avond vindt de gala première plaats in een daarvoor uitgekozen theater.

Jullie zijn natuurlijk van harte uitgenodigd voor deze gala première en tevens is het tegen een kleine vergoeding ( ivm zaal huur ) mogelijk om familie en vrienden mee te nemen.