Informatie NFAW 2016

Op het 2e Nederlands Film & Acteer weekend kan je weer kiezen wat jij het liefst wil doen met 60 andere deelnemers en samen onze eigen film te maken die we op zondag in gala première laten gaan in een grote bioscoop. Je kan kiezen uit een aantal workshops op het gebied van filmmaken zoals: acteren, schrijven, camera,regie, licht, grip, geluid en montage. Onder leiding van onze professionals uit de filmindustrie gaan de deelnemers zelf korte films maken waar we dan één lange film van maken. Onder leiding van onze scriptschrijver Paul de Vrijer worden in zijn verhaallijn door de deelnemers en de coaches de dialogen gemaakt.

De Droomtrein film reis vind plaats op 19 en 20 november 2015.

Zaterdagochtend beginnen we vroeg 8:00 bij het Stoomtrein Museum Leiden Katwijk waar we met elkaar kennis maken en we ook de teams indelen. Daarna gaan we aan de slag met de workshops onder leiding van de coaches. Na een warme lunch gaan de teams met hun team captains aan de slag met eerst repetities, daarna de make up in door onze team van visagisten. Vervolgens gaan we draaien! Stilte op de set, geluid loopt, camera loopt ACTIE!

Iedere deelnemer krijgt zijn kans en bepaald vooral zelf wat ze zelf wel maar vooral niet wil. Wij denken tussen 20:00 en 21:00 klaar te zijn maar je weet het nooit met filmen en de uren vliegen voorbij als je filmt. Daarna doen we de WRAP; zo heet dat als je gaat vieren dat alle opnames erop staan. Dan eten en drinken we nog even samen. Dan gaan de post-productie teams van jullie teamleden aan de slag om samen met een team professionele editors, graders, VFX specialisten, componist en sound engineer aan de slag tot diep in de nacht / morgen om onze fantastische film te produceren. Op zondagavond gaan we los op onze rode loper gala première in de Muze bioscoop in Noordwijk! Samen met elkaar een geweldig avontuur beleven met jou kans te pakken om jou film te kunnen maken. Global Film Factory wil de wereld een klein beetje extra glans te geven dus of je jong bent of ouder, gekleurd, blank, of dat je denkt anders te zijn dan anderen, wij zijn er voor echt iedereen!

Voor wie is ons film weekend bedoeld?

De Film & Acteer weekend is er voor iedereen die het leuk vind om te acteren of te leren hoe je een film maakt en hoeveel werk daar voor nodig is. Wij willen zoveel mogelijk jongeren de kans geven, dus ervaring is niet nodig. Enthousiasme en passie is veel belangrijker. Jongeren met een beperking zijn uiteraard ook van harte welkom! Om de weekenden zo laagdrempelig te houden zijn we altijd op zoek naar sponsoren om ons Film & Acteer Weekend voor nog meer jongeren bereikbaar te maken. Ideeën altijd welkom!

De kosten bedragen €125,- per persoon inclusief eten en drinken en natuurlijk je eigen film première! De kaartjes voor verzorgers en familie kosten €5,- p/p en die we nodig hebben om de zaal te huren. We hebben gemerkt dat we de vorige keer teveel deelnemers hadden om alles 100% te krijgen en daardoor kunnen er maximaal 60 deelnemers meedoen. Bij heel veel aanmeldingen zullen we gaan kijken hoe we dit oplossen we willen niemand teleurstellen natuurlijk.

De Droomreis van het Nederlands Film & Acteerweekend begint op zaterdag 19 november om 8:00 voor deelnemers die regie, camera / techniek / editing gaan doen kunnen andere tijden en overnachting nodig zijn die wij verzorgen. De locatie voor opnames is Stoomtrein Museum Leiden Katwijk – Valkenburg ZH.

Op zondag avond vind de gala première plaats in De Muze Bioscoop grote zaal in Noordwijk.

Namens alle teamleden & filmische groeten,

Hans van der Hulst
Anouk Briefjes
Team NFAW